Ihmepuu-normal.jpgSuoritin viime vuoden loppuun mennessä arvosanan, joka oikeutti keskiarvosanalla "hyvä" jatko-opiskelun. Ilmottauduinkin uuden vuoden alussa tekemään 100 opintopisteen korkuista vuorta matkalla kohti maisterin tutkintoa. Kasassa on tällä hetkellä 25+25+8=58 op, eli puoliväliaikatiedotuksen paikka.

Olen saanut lainattua viiden kurssin 10 teosta siten, että yhdestä otin kopioita ja toisen referoin käsin vihkoon junamatkoillani alkukesästä, ennen kuin kirjat oli palautettava. Kahdeksan opusta on nyt ruokasalin pöydällä siis viidessä pinossa, kirjoista viisi englanninkielisiä, ikään kuin ei olisi tarpeeksi vaikea kahlata läpi äidinkielistä ammattisanastoa. Olen saanut ensimmäisestä esseetehtävästä kolmosen eli hyvän arvosanan senjälkeen kun yliopistolta ilmoitettiin opetussuunnitelman muuttuvan kesken kaiken. Vanhoilla vaatimuksilla on aikaa tehdä koko 38 op duuni tämän vuoden loppuun mennessä eli puolet nopeampaan tahtiin kuin kahden vuoden opiskeluoikeusaika edellyttäisi. 

Viisi kymmenen sivun esseekirjoitusta onkin koneella tiedostoina, osassa otsikointi valmiina. Puolivalmiita tehtäviä on pari, mutta joudun priorisoimaan tekemisiä teosten laina-aikojen puitteissa. Toisaalta kaikkia viittä tehtävää ei ole kiire palauttaa uuden OPS:n alamispäivään 1.8. mennessä,voin tuolloin ilmoittautua kahdelle verkko- ja ryhmätyökurssille, joista toinen on opinnäytetyö osana kandin tutkintoa. Siihen osallistumiseen vaadittavat kurssit minulla on jo tehtynä, joten tavallaan voin relata. En sittenkään, sillä 18.8. mennessä nämä viisi työtä olisi saatava valmiiksi, tuolloin alkaa em. proseminaariin valmistautuminen ja lokakuussa verkkokurssi, joihin kahteen on keskityttävä tosissaan. Suorituksia on nyt saatava aikaan ennen muuta, vaikka sitten lainakirjoja erääntyisi sakkoa kerryttäen. Ennen ilmoittautumisia on parempi olla palautettuja kurssitehtäviä edes pari lisää...opettajien takia.